ll


<< Tilbage

AKTIVITET
Besøg på Velux museet (VILLUM Window Collection)
Lokation: Maskinvej 4, 2860 Søborg - Klik her for at se lokation på kort
Start: Torsdag d. 14. nov. Kl. 16:00
Slut: Torsdag d. 14. nov. Kl. 17:30
Pris Medlem: 25.00 Kr.
Ikke medlemmer: Kun for medlemmer!
Beskrivelse: Rundvisning i VILLUM Window Collection suppleret med en orientering om VKR-holdings historie

VILLUM Window Collection rummer cirka 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling.

Udstillingen rummer 5 temafortællinger om vinduet. 

Vinduets personligheder
Med tegnefilm præsenteres 12 personer, som på forskellig vis har haft stor betydning for vinduets og glassets udvikling. 

Teknik og elementer
Med et sprængt vindue, glas, profiler og beslag vises hvilke elementer et vindue består af, og hvordan elementerne produceres. Og ved det sprængte vindue introduceres de mange fine vinduesord. 

Vinduet i arkitekturen
Med arkitekturmodeller, arkitekturfotografier og ikke mindst en perlerække af interessante vinduer vises og understreges vinduets betydning for arkitekturen og menneskers adgang til lys, luft og udsyn. 

Vinduets mekanismer
Med udstillede vinduer i robuste standere kan forskellige vinduestyper ses og afprøves. De forskellige mekanismer illustreres også med korte animationsfilm. 

Vinduets materialer
Hvad består et vindue i virkeligheden af? På et bord er de materialer, som bruges til at producere et vindue, udstillet. Og rundt om bordet hænger vinduer i forskellige materialer.

ILLUM Window Collection blev etableret i 2006 på foranledning af Lars Kann-Rasmussen. Samlingen er opkaldt efter Lars Kann-Rasmussens far civilingeniør Villum Kann Rasmussen, der grundlagde VKR Gruppen i 1941, og som udviklede VELUX ovenlysvinduet i 1942.

Oplæg og rundvisning ved Troels Rasmussen, leder af VKR Holdings Company History, og Dorthe Bech-Nielsen, leder af VILLUM Window Collection

 

 
Status:
Pris Medlem:25.00 Kr. Ikke medlemmer: Kun for medlemmer!
Totale pladser:30 stk.Ledige pladser: 16 stk.
Venteliste:Aktiv På venteliste: 0 stk.
Tilmeld personer: Max. 2 stk.Tilmeldingsfrist:Tirsdag d. 05. nov.
LUKKET FOR TILMELDING! 


 Samhandelsbetingelser KLIK HER
 Museumsforeningen For Hørsholm & Omegn  (CVR nr. :29738041)
 Sdr. Jagtvej 2
 2970 Hørsholm
 Mail: bestyrelsen@museums-foreningen.dk